woensdag, 24. januari 2007 - 21:17

Stelende 'zorgverzekeraar'

Haarlem

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een man die zich, in de omgeving van de Orionweg in Haarlem, heeft voorgedaan als een afgevaardigde van een zorgverzekeraar. Deze man belde tussen 11.30 en 12.00 uur aan bij een bejaarde vrouw. Hij zei tegen de vrouw dat zij nog 60 euro terug kreeg van de zorgverzekeraar. Deze 60 euro kwam hij nu brengen.

Aangezien hij alleen een briefje van 100 euro had, vroeg hij de vrouw of zij kon wisselen. De vrouw liep naar binnen, gevolgd door de man. Toen de vrouw wisselgeld pakte, griste de man haar geld weg. In totaal maakte hij rond de 2000 euro buit en heeft hij haar bankpas meegenomen. Ook heeft hij zichzelf in dezelfde buurt voorgedaan als scharensliep.

De man is tussen de 50 en 60 jaar oud, ongeveer 1.80 meter met een gezet / fors postuur. Hij had een verzorgd uiterlijk met kort zwart/grijs haar dat doorliep in de nek. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij droeg donkerblauwe bovenkleding met een blauwe broek. De politie roept getuigen op om zich te melden bij de politie in Haarlem-Noord via 0900 - 8844.
Provincie:
Tag(s):