zaterdag, 3. februari 2007 - 20:52

Stichting Pleegwijzer krijgt geld van Drenthe en Groningen

Assen

Stichting Pleegwijzer krijgt van de provincies Groningen en Drenthe een extra bedrag van 5.000 euro. Gedeputeerden Anneke Haarsma (provincie Drenthe) en Ineke Mulder (provincie Groningen) maakten dit zaterdag bekend tijdens de werkconferentie van de Stichting Pleegwijzer in het ICO in Assen. Zij overhandigden daar een cheque aan de penningmeester van het bestuur mevrouw Elly Flikkema.

Het geld is bedoeld om de stichting te ondersteunen bij het uitvoeren van activiteiten voor pleegouders. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de aanschaf van kleding en leenmateriaal zoals kinderfietsen of het organiseren van themabijeenkomsten.

Stichting Pleegouders is eind vorig jaar in Noord-Nederland gestart. De stichting ondersteunt pleegouders in Groningen en Drenthe en helpt hun belangen te behartigen. Vanmorgen waren ruim 100 pleegouders en zo’n 150 pleegkinderen aanwezig tijdens de bijeenkomst waar zij konden deelnemen aan diverse workshops over pleegzorg. Pleegouders konden met elkaar van gedachten wisselen en knelpunten waar zij tegenaan lopen inventariseren. De kinderen konden tijdens het programma voor de ouders deelnemen aan allerlei workshops van het ICO.
Provincie:
Tag(s):