maandag, 4. juni 2007 - 16:41

Storing rioolgemaal Vlissingen opgelost

Vlissingen

Vrijdag op zaterdagnacht en zondagmiddag heeft het rioolgemaal Vlissingen aan de Zinderweg in storing gestaan zonder dat dit bekend was bij het waterschap. Door deze storing zijn overstorten in werking getreden waardoor rioolwater in de watergang aan de Bergweg terechtkwam.

Ook was er stankoverlast in de Karel Keizerhof en de Hofwijk in West-Souburg. Daarnaast zijn er verschillende dode vissen gesignaleerd in de watergang.

Op dit moment spoelt het waterschap de watergang door om het vervuilde water naar de zuivering in Ritthem te krijgen. Daarnaast worden op dit moment de dode vissen opgeruimd. De stankoverlast is al verdwenen. Het waterschap heeft tijdelijk een extra alarm geplaatst.

Normaal gesproken wordt een storing gelijk gemeld aan de medewerkers van het waterschap, zodat het probleem verholpen kan worden. Dit is echter niet gebeurd. Het waterschap is op dit moment aan het onderzoeken waarom het rioolgemaal in storing is gevallen. De leverancier van het storingsmeldsysteem onderzoekt hoe het komt dat de storing niet doorgestuurd is.
Provincie:
Tag(s):