donderdag, 18. januari 2007 - 16:58

Storm uitgeraasd

Regio

De zware storm die donderdag over Nederland raasde heeft ook in Limburg voor veel overlast gezorgd. De meldkamers van de brandweer en de politie in Limburg raakten door de vele meldingen overbelast. Er hebben zich geen ernstige ongelukken voorgedaan, zo maakte de politie en brandweer bekend.

In Belfeld is de machinist van de trein van Reuver naar Venlo licht gewond geraakt toen zijn treinstel tegen een boom op het baanvak botste. In Meijel is kopgevel van een jongveestal ingestort. In Sevenum is de glazen gevel van een woninginrichtingzaak ingewaaid.

De overlast van de storm bestond vooral uit omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen. Ook was het treinverkeer tussen Valkenburg en Heerlen tijdelijk gestremd door een boom die op het baanvak was terechtgekomen. Voorstellingen in theater de Maaspoort in Venlo en in het Glaspaleis in Heerlen werden afgelast. De A76 bij knooppunt Ten Esschen werd afgesloten nadat een vrachtwagen was gekanteld.

De meldkamers van de brandweer en politie werden overspoeld door telefoontjes en waren tijdelijk onbereikbaar geworden. Zo had de meldkamer van de van de regio Noord- en Midden-Limburg rond 21.00 uur 1500 meldingen ontvangen.

Ten gevolge van het stoppen van de treinverkeer door Prorail zijn in Venlo en Roermond passagiers opgevangen door de gemeenten. Voor zover mogelijk zullen deze nog vanavond nog naar huis toe kunnen. Waar dit niet mogelijk is regelt de gemeente slaapplaatsen in een hotel.
Provincie:
Tag(s):