woensdag, 14. februari 2007 - 17:57

Straatnamen Emmelhage vernoemd naar pioniers

Emmeloord

De straatnamen voor de nieuw te bouwen wijk Emmelhage bij Emmeloord worden vernoemd naar pioniers. Dit thema is gekozen nadat er door de gemeente een prijsvraag was uitgeschreven.Uit 140 inzendingen werd er voor Pioniers gekozen.Woensdagavond 14 februari 2007 reikte wethouder Van der Est in de Poldertoren een reischeque van € 500,00 uit aan de winnares van de prijsvraag, Rixt Heegsma.

De inwoners van Noordoostpolder zijn eind vorig jaar uitgenodigd om een thema te bedenken voor straatnamen in Emmelhage. De jury heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Het winnende thema is geworden 'Pioniers'.

Voor de nieuwe straten die in de eerste bouwfase aangelgd zullen worden zijn de volgende namen bekend gemaakt. Jeanne d'Arclaan, Schweitzersingel, Newtonsingel, James Wattsingel, Marie Curiesingel, Lindberghsingel, Picassohage, Pasteurhage, Fleminghage, Michelangelohage, Huygenshage, Aletta Jacobshage, Van Leeuwenhoekhage, Erasmushage, Bonhoefferhage, Plesmanhage, Suze Groeneweghage, Christallerhage en Abel Tasmanpad.
Provincie:
Tag(s):