donderdag, 27. december 2007 - 0:37

Streetsoccer-toernooi onder de Groenoordhallen

Leiden

Op vrijdag 28 december vanaf 18.00 uur is een straatvoetbaltoernooi onder de Groenoordhallen voor teams en supporters uit de wijken Stevenshof, de Mors, Slaaghwijk en de Kooi. Tussen de wedstrijdjes is er een freestyle soccer competitie, waarbij iedereen die niet hoeft te spelen zijn mooiste moves kan laten zien. In de jury zit de bekende freestyle soccer Nelson de Kok.

Het initiatief komt van Jongerenwerk Midden-Holland. Zij organiseren veel leuke activiteiten voor jongeren die te oud zijn voor de speeltuin en te jong zijn voor het uitgaansleven. In het bijzonder in de kerstvakantie en de aanloop naar de Jaarwisseling. De activiteiten worden met en door de jongeren bedacht en gelanceerd. Zo kwam ook het idee voor het “Underground Night Tournament� omhoog borrelen. Kortom: ’s avonds lekker een balletje trappen onder het parkeerdek van de Groenoordhallen. U bent van harte welkom om de jonge sterren aan te moedigen.

“Zo vlak voor Oud en Nieuw gaan we natuurlijk ook iedereen oproepen om het gezellig te houden tijdens de jaarwisseling. Want we willen geen gedonder meer in onze wijk,� zegt Sportjongerenwerker Robin van Wieringen. Hij werkt sinds een halfjaar bij Jongerenwerk, is geboren en getogen Leidenaar, 23 jaar en weet wat er leeft onder de jeugd.
Provincie:
Tag(s):