vrijdag, 12. januari 2007 - 14:57

Streetwise wint innovatieprijs!

Duiven

Op de nieuwjaarsreceptie van politiekorps Gelderland-Midden op 3 januari jl. is het project Streetwise Duiven uitgeroepen tot het beste innovatieve project binnen het korps. Een hele eer waar iedereen die hard aan het project heeft gewerkt trots op is. Partners in dit project zijn: de politie, de gemeente en jongerenwerk.

Overlast van jeugd pak je namelijk niet alleen aan. Iedereen heeft een belangrijke rol en men moet van elkaar weten wie wat doet en ook goede afspraken met elkaar maken. Doordat dit in Duiven met succes gebeurt, is Streetwise inmiddels een begrip geworden.

Streetwise wil jongeren en hun omgeving stimuleren om samen de verantwoordelijkheid voor een leuke, veilige leefomgeving te nemen. Door zo vroegtijdig mogelijk te signaleren zorgt Streetwise ervoor dat jongeren op een positieve manier leren omgaan met verantwoordelijkheden en grenzen. Zodat jongeren in harmonie met hun omgeving kunnen opgroeien. Dat gebeurt natuurlijk niet alleen, maar samen met gemeente, politie, jongerenwerk, jongeren, ouders en hun omgeving. En van iedereen wordt een actieve betrokkenheid verwacht.

Het project Streetwise is in 2006 binnen de politie Gelderland-Midden ontwikkeld door Hans Kleinrouweler. De politie, de gemeente Duiven (Marjet van Genugten) en de ambulante jongerenwerker Jeroen van Swaaij van Mikado werken nauw samen om jongeren en hun leefomgeving zonder problemen te laten samengaan.

Jongeren worden door het jongerenwerk actief betrokken bij hun omgeving. De politie treedt op wanneer het nodig is en er echt sprake is van overlast.

De kracht van het project ligt in de goede samenwerking, het vertrouwen tussen de partners en de duidelijke rol die elke partner heeft in het geheel. De jongeren, hun ouders en omgeving worden hier beter van, is gebleken. Het aantal meldingen van overlast is sterk teruggelopen gedurende het eerste jaar van het project.
Provincie:
Tag(s):