vrijdag, 16. maart 2007 - 15:48

Strengere controle bootstickers

Amsterdam

De gemeente Amsterdam gaat vanaf 1 april 2007 eigenaren van pleziervaartuigen zonder geldige bootsticker harder aanpakken. Als bij controle blijkt dat er geen geldige sticker zichtbaar op de boot is aangebracht, dan wordt de boot direct weggesleept en naar een bewaarhaven gebracht. De kosten hiervan zijn voor de eigenaar. Dit heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.

Voor het varen en het afmeren in het Amsterdamse water moet worden betaald. Bij betaling van deze binnenhavengeldbelasting ontvangt de eigenaar van de boot een sticker die zichtbaar op het vaartuig moet worden aangebracht. Tot nu toe kreeg de booteigenaar bij overtreding alsnog twee weken de tijd om een sticker te kopen. Dit leidde ertoe dat veel booteigenaren die pas betaalden nadat ze een waarschuwingsbrief hadden gekregen.

Tot nu toe werden jaarlijks ongeveer 1500 boten gecontroleerd. Uit deze controles bleek dat de helft van de booteigenaren niet had betaald. Met de invoering van de nieuwe regeling wordt hieraan paal en perk gesteld.

De kosten voor het wegslepen van een boot zijn minimaal € 182,- plus € 0,90 bewaarloon per strekkende meter per dag. Deze kosten worden verhaald op de eigenaar van de boot.

De gemeente is gestart met een voorlichtingscampagne over het nieuwe beleid. De slogan van de campagne is: ‘Maak van je dagje uit… geen slepende zaak’. De campagne duurt het hele vaarseizoen en zal in diverse media te zien zijn. De controles zullen vooraf worden aangekondigd. Amsterdam is verdeeld in diverse controlegebieden. In elk gebied wordt om de twee weken gehandhaafd.
Provincie:
Tag(s):