dinsdag, 11. december 2007 - 21:50

Striping voor Reddingsbrigade

Groningen

De vaar- en voertuigen van de Reddingsbrigade krijgen de nationale hulpverleningsstriping, vergelijkbaar met de bekende striping van politie, brandweer en ambulances. De strepen zijn blauw en wit op een oranje achtergrond. Kortgeleden zijn de eerste voertuigen in de nieuwe uitvoering gepresenteerd.

Voertuigen met de nationale hulpverleningsstriping mogen zwaailicht en sirene gebruiken, mits de chauffeur aan de voorwaarden voldoet. Ook zijn de voertuigen vrijgesteld van BPM en wegenbelasting.

Minister Ter Horst heeft toestemming gegeven voor het gebruik van de striping door de Reddingsbrigade. Voorwaarde is dat een lokale reddingsbrigade is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD).

De KNBRD beheert en bemant de Nationale Rampenvloot die ingezet wordt bij overstromingen. Verder is de Reddingsbrigade in veel gemeenten actief langs stranden en in waterrecreatiegebieden in het binnenland. In totaal zijn er in Nederland 5.000 vrijwilligers bij de reddingsbrigades.
Provincie:
Tag(s):