dinsdag, 18. december 2007 - 20:45

Succesvol reïntegratiejaar Veendam

Veendam

Het jaar 2007 is voor de SZW-samenwerkingsdienst Veendam/Pekela/Bellingwedde een succesvol reïntegratiejaar geweest. De samenwerking met verschillende werkgevers heeft tot goede resultaten geleid.

Ruim 300 werkzoekenden uit de bijstand vonden dit jaar een reguliere baan. 140 werkzoekenden zijn actief bemiddeld naar regulier werk en 73 mensen zijn bemiddeld in het kader van werken & leren. Door deze duale of BBL-trajecten hebben de werkzoekenden een regulier dienstverband gekregen en scholen ze zich op theoretisch en praktisch vlak in nauwe samenwerking en afstemming met hun werkgever.

Deze directe samenwerking met werkgevers en de samenwerkingsdienst bestaat al enige jaren. In 2007 is deze verder uitgebreid en verstevigd tot een succesvol netwerk. De op 10 oktober jl. gehouden werkgeversconferentie, waarbij niet alleen werkgevers en sociale dienst aanwezig waren maar ook het CWI en de UWV, heeft bruikbare informatie en afspraken opgeleverd die ervoor zorgen dat veel klanten van de sociale dienst aan het werk kunnen en daarmee uit de bijstand komen. Dit moet in 2008 tot nieuwe resultaten leiden.
Provincie:
Tag(s):