zaterdag, 26. mei 2007 - 12:46

Sutil zet snelste tijd in de regen

Enkele teamleden van Spyker hadden het vooraf al gezegd; Adrian Sutil zal opvallen tijdens de Grand Prix van Monaco. Ze hebben tot nu toe gelijk gekregen. Afgelopen donderdag maakte Sutil indruk door goede tijden te rijden en te crashen, maar vanochtend tijdens de derde vrije training heeft Sutil de snelste tijd gereden.

De derde vrije training voor de Grand Prix van Monaco begon met een natte baan. Alle coureurs reden hun eerste installatieronden waarna er flinke regen uit de hemel kwam vallen. Ondanks vele uitstapjes van coureurs bleef iedereen op de baan zonder schade. Na een half uur begonnen de meeste coureurs pas aan een serieuze en echte poging toen de baan ook begon op te drogen.

Zoals bekend tijdens trainingen of races waarbij de baan nat is komen de echte coureurs naar boven. Zeker in Monaco aangezien dit circuit nog gezien wordt als één van de weinige circuits waar de coureur het verschil kan maken. Naast Sutil vielen ook Speed, Rosberg en de beide Renaults op.

Uiteindelijk sloot Sutil de training af met een snelste tijd, gevolgd door Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton. Fernando Alonso reed de zesde tijd, Felipe Massa de elfde en Christijan Albers kwam slechts tot een negentiende tijd op 2.3 seconden van zijn Duitse teamgenoot.

Colin Kolles vertelde na afloop van de training aan de Duitse RTL: "Dit is natuurlijk een heel goed resultaat voor Spyker. In de regen is alles mogelijk maar we hadden absoluut verwacht dat we met Adrian voorin zouden kunnen meerijden op een natte baan. In de Formule 3 stond Adrian hier op pole position en toen ging het ook heel goed. Adrian kent deze baan en als het vanmiddag opnieuw nat is dan is er van alles mogelijk en zullen we zeker voorin mee kunnen doen."

De voorspellingen voor vanmiddag zijn wisselvallig, het kan zowel een droge kwalificatie als een natte kwalificatie worden.
Categorie:
Tag(s):