dinsdag, 20. november 2007 - 18:32

Suzuki Swift populair bij jongeren

Vianen

De Suzuki Swift is mateloos populair bij jongeren. Suzuki’s bestseller is de meest gekochte auto in het B-segment door particulieren tot en met 25 jaar, volgens het RDC Datacentrum. Suzuki voerde een Minor Change door om de Swift te voorzien van de laatste ontwikkelingen op autogebied, waaronder een nieuwe dieselmotor mét roetfilter.

Jongeren tot en met 25 jaar kopen meer auto’s dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het RDC Datacentrum, waarvan de resultaten te lezen zijn in Automotive, het vakblad voor de automobielbranche. De autoverkoop aan de groep kopers tot 25 jaar is tot en met september 2007 met 40% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2006. Vooral auto’s uit het A- en B-segment profiteren hiervan. Het onderzoek toont verder aan dat de Suzuki Swift in het B-segment de populairste auto is onder jongeren tot en met 25 jaar.

Ook bij automobilisten van andere leeftijden doet de Swift het goed. Tot en met half november van dit jaar werden al 8.300 nieuwe exemplaren van de Swift van een kenteken voorzien. Daarmee staat de Swift op een vierde plaats in het felbevochten B-segment.

Na de Swift vijfdeurs 1.3 Shogun en de 1.3 4Grip voerde Suzuki onder de noemer Minor Change ook wijzigingen door aan de overige Suzuki’s Swift driedeurs en vijfdeurs met 1.3- en 1.5-litermotor. Deze wijzigingen hebben vooral betrekking op het exterieur en de bagageruimte. De Swift 1.6 Sport profiteert eveneens van de verbeterde indeling van de bagageruimte.

De voor- en achterbumper van de Swift werden nieuw ontworpen. De achterlichtunits zijn nu transparant en kregen eveneens een nieuw design. Een andere grille zorgt ten slotte voor een uiterlijk dat helemaal bij de tijd is. Nieuw zijn de zesspaaks lichtmetalen 15� velgen voor de Swift Shogun en de Exclusive.

De bagageruimte van de Swift is vanaf het Comfort uitrustingsniveau voorzien van een vouwbaar afdekpaneel van de laadvloer. Hierdoor is het bagagecompartiment flexibel in te delen. Een vlakke laadvloer behoort tot de mogelijkheden. Eronder bevinden zich nu extra opbergmogelijkheden.

De 1.3-liter DDiS-dieselmotor is nieuw en heeft een roetfilter. Het vermogen bedraagt 55 kW/75 pk bij 4.000 t.p.m. (was 51 kW/69 pk). De Swift 1.3 DDiS heeft een maximumkoppel van 190 Nm bij 1.750-2.250 t.p.m. (was 170 Nm).

De gewijzigde Swift met 1.3- of 1.5-liter-benzinemotor kent een nog gunstiger brandstofverbruik dan voorheen.
Ook de uitstoot van CO2 is verbeterd.

De verbeteringen aan de Suzuki Swift hebben, m.u.v. de krachtiger 1.3 DDiS waarvoor een bescheiden verhoging van € 100,- geldt, geen prijsverhoging tot gevolg gehad. De Suzuki Swift blijft leverbaar vanaf € 10.999,-.
Categorie:
Tag(s):