dinsdag, 9. januari 2007 - 19:27

Synthetische drugsbende opgerold

Den Dungen

De recherche heeft dinsdagochtend vroeg bij acht invallen in woningen en bedrijfspanden vijf personen aangehouden. Dit gebeurde in het kader van een grootschalig onderzoek naar de productie van synthetische drugs. Op 28 december werd in Den Dungen een laboratorium voor de productie van synthetische drugs ontmanteld. Dit was de aanleiding voor de actie van dinsdagochtend.

De verdachten, drie mannen en twee vrouwen, zijn allen afkomstig uit Eindhoven. De zoekingen, onder leiding van de rechter-commissaris, vonden plaats in de regio en elders in Nederland. Hierbij zijn tabletteermachines, grondstoffen voor synthetische drugs, vuurwapens, geld, waardepapieren en een gedemonteerd laboratorium in beslag genomen. Bij een woning in de Eindhovense wijk Woensel-Zuid trof de politie zelfs een antitankwapen aan. Dit wapen was voorzien van een granaat en was schietklaar.

Er vindt ook een financieel onderzoek naar de verdachten plaats in het kader van ‘pluk ze’-wetgeving. Als gevolg hiervan zijn auto’s, geld, machines en sieraden in beslag genomen. Zo’n vijftig medewerkers van de politie waren bij de actie betrokken. Het onderzoek wordt nog voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):