zaterdag, 19. mei 2007 - 12:51

T-Mobile daagt Telfort voor de rechter

Amsterdam

T-Mobile Netherlands daagt KPN-dochter Telfort voor de rechter. Vorige week is Telfort een campagne begonnen waarin onder meer abonnementsvormen van Telfort en T-Mobile worden vergeleken. De vergelijkingen die Telfort via allerlei media uitdraagt raken echter kant noch wal. Telfort misleidt daarmee de consument. T-Mobile heeft besloten Telfort voor de rechter te dagen.

In de campagne die Telfort onlangs is gestart, claimt het bedrijf dat één van haar abonnementsvormen veel goedkoper is dan de abonnementsvormen van T-Mobile. De KPN-dochter ziet echter over het hoofd dat de consument net zo goed veel duurder uit kan zijn met het abonnement van Telfort. Bij doorberekening van de belprofielen die de Consumentenbond hanteert blijkt dat een consument bij Telfort van 10% goedkoper tot 41% duurder uit is dan bij T-Mobile. T-Mobile vindt de vergelijking daarom onjuist en misleidend.

T-Mobile is van mening dat Telfort onrechtmatig handelt en legt de zaak daarom aan de rechter voor. Telfort houdt in haar vergelijking geen rekening met een groot aantal zaken die de kosten voor de klant bepalen, zoals ondermeer normaal gebruikte diensten als sms'n en het afluisteren van voicemail. T-Mobile is van mening dat de consument hiermee doelbewust op het verkeerde been gezet wordt.
Categorie:
Tag(s):