zondag, 9. december 2007 - 14:19

Taxatie en inkoopdag oude en zeldzame boeken

Alphen aan den Rijn

Op dinsdag 18 december zal van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur in Restaurant Rijnstreekhal voor het eerst een taxatie / inkoopdag van oude boeken worden gehouden door antiquaar / taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp. Hij is deze dag bereidt uw oude (antieke) boeken, handschriften en of oude bijbels te taxeren of wel in te kopen. Oude ansichtkaarten zijn ook welkom.

De heer De Jong uit Oudemirdum zal hem weer terzijde staan met het taxeren van kaarten, oude foto’s , albums, etc.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie.
Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor eventueel restauratie kan een afspraak gemaakt worden

Voor taxatie wordt 3,- euro gevraagd per persoon en gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.
Er is voldoende parkeergelegenheid en de koffie staat klaar.
Provincie:
Tag(s):