zaterdag, 24. maart 2007 - 20:12

Taxatie- en inkoopdag van oude en zeldzame boeken

Schaarsbergen

Maandag 16 april is antiquaar / taxateur en veilinghouder Molendijk uit Ouddorp aanwezig in het dorpshuis te Schaarsbergen, Kemperbergerweg 804, om oude boeken en prenten op hun waarde te taxeren. Het publiek kan deze dag van 13 uur tot ca 16 uur hun oude (staten)bijbels en boeken door hem laten taxeren.

Alle oude boeken rondom de bijbel alsmede oude geschiedenisboeken, topografie, handschriften, ansichtkaarten en prenten zijn deze dag van harte welkom.

Molendijk zal met 2 collega’s in het Dorpshuis aanwezig zijn. Het drietal neemt alle tijd voor de aangebrachte boeken om een zo mogelijk duidelijke taxatie te geven. Indien gewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen.

Twee jaar geleden taxeerde Molendijk onder grote belangstelling in Oosterbeek. De heer De Jong uit Oudemirdum ( een van de 3 taxateurs) zal aanwezig zijn voor het taxeren van ansichtkaarten, oude foto’s , albums, etc.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie.

Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor eventueel restauratie kan een afspraak gemaakt worden.

Voor taxatie wordt slechts 2,- euro gevraagd per persoon. De taxatie gebeurd zo veel mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.
Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft hij meer dan 100 taxatiedagen achter de rug.
Provincie:
Tag(s):