dinsdag, 29. mei 2007 - 0:11

Taxiklant vernielt politieauto

Zevenaar

Een 32-jarige Didammer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Markt in Zevenaar. Surveillerende agenten werden die nacht aangesproken door een taxichauffeur.Die verklaarde vier mensen in zijn taxi te hebben, die wilden dat hij hen zou rijden. Hij was echter besteld door iemand anders en gaf dit aan, maar de groep wilde de taxi niet verlaten.

De agenten vroegen de personen de taxi te verlaten. Dit deed men. Onder hen bevond zich de Didammer, die zich recalcitrant gedroeg. Hij schold de agenten uit. Hierop werd hij gevorderd te vertrekken. De man liep weg, maar pakte een terrasstoel en gooide deze richting een agent. Op datzelfde moment kwam er vanaf de Nieuwe Doelenstraat een politieauto aangereden.

De Didammer stapte met een been op de motorkap en kwam ten val. Hij lag op het dak van de wagen en de voorruit van de auto werd door de val ingedeukt. Vervolgens werd de man van het dak gehaald en aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich en bleef hij schelden. Ook zag hij - eenmaal in de politieauto - kans om een portier te ontzetten, door er tegen aan te trappen.
Provincie:
Tag(s):