maandag, 15. januari 2007 - 21:20

Te weinig publiek voor jonge bluesbands

Grolloo

De jonge-blues-hondenavond die stichting Roots on the Hill zaterdagavond in Cafe Hofsteenge in Grolloo hield, trok te weinig bezoekers. Dat vinden de organisatoren van de Roots on the Hill bluesconcerten. ,,De Drentse bluesliefhebbers zouden eens wat vaker achter de geraniums vandaan moeten komen om naar deze concerten te gaan. Ze hebben zaterdag weer een fantastische avond gemist’’, zegt Albert Stockmeijer namens Roots on the Hill.

Dick Kliphuis van de Stichting Roots on the Hill haalde The Low Budget Blue Band (LBBB) en de JeeBee Bluesband naar het Drentse bluesmekka. Het zijn beide bands die al eerder in Grolloo het podium beklommen hadden.’’

De Asser LBBB begon iets later dan gepland aan het optreden, maar het was het wachten meer dan waard. Een heerlijke band die zijn classics en covers zeer vakkundig speelt. Bouke Janssen is een fantastische gitarist die met het grootste gemak overschakelt van BB King naar Julian Sas en van Albert Collins naar Jon Amor. Zijn solo’s worden op een puike manier afgewisseld door de vingervlugge toetsenman Wiko Veenvliet en uitstekend ondersteund door een nimmer overheersende, maar toch lekker aanwezige rhytmesectie, bestaande uit bassist Albert-Jan Koops en drummer Koert Verlind. Alleen aan de uitstraling van de band valt misschien nog wat winst te boeken.

Over Joris Bos – de naamgever van de JeeBee Bluesband – gaat het verhaal dat hij als vijftien of zestienjarige jongen aanklopte bij de gitaarschool van Erwin Java van Cuby’s Blizzards. Erwin schijnt hem al snel de deur te hebben gewezen met de mededeling ‘Ga maar weer, want jouw kan ik niks meer leren’.

Inmiddels is Joris 25 jaar en heeft hij in zijn jonge loopbaan al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Ook in Grolloo toonde Joris weer ruimschoots zijn meesterkwaliteiten met prachtige covers van onder andere Jonny Lang en Stevie Ray Vaughan. Heerlijke slowblues en mooie bluesrock maakt van dit trio, verder bestaande uit bassist Martin Drijfhout en drummer Arjen Huitenga een zeer complete band met een uitstekende eigen sound.

Het geluid in Grolloo, wat overigens zoals gewoonlijk erg goed was, had tijdens het optreden van Joris Bos wel een of twee volumestreepjes lager mogen zijn, waardoor ik mijzelf bij LBBB een stuk meer op mijn gemak voelde dan bij Joris Bos. Neemt niet weg dat het weer een fantastische avond in Grolloo was.
Provincie:
Tag(s):