donderdag, 12. april 2007 - 18:05

Team High Tech Crime houdt hacker van computerspellen aan

Amsterdam

Een 21-jarige man uit Beusichem is op 2 april jl. door het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche aangehouden op verdenking van het stelen van de software van een computerspel, dat nog in ontwikkeling is. De ontwikkelaar is een internationale softwareproducent, die in Griekenland is gevestigd. Dit heeft het openbaar minister donderdag bekend gemaakt.

Ook heeft hij diverse met wachtwoorden beschermde emailadressen gehackt en vertrouwelijke privé- en bedrijfsinformatie gestolen om verdere toegang te krijgen in het systeem van de softwareproducent.

Door gebruik te maken van een gebruikersnaam en wachtwoord, afkomstig uit de vertrouwelijke bedrijfscorrespondentie, heeft de hacker ingelogd in de download omgeving van de spelserver. Vervolgens heeft hij een zogenaamde clientserver gedownload van het spel, waarmee hij het spel kon spelen.

Eind maart ontdekte de internationale softwareproducent dat ingebroken was in het interne computersysteem. Uit intern digitaal onderzoek van het bedrijf naar de herkomst van de hacker kwam naar voren dat afwisselend gebruik is gemaakt van een Nederlands IP-adres en een Koreaans IP-adres. Beide adressen bleken afkomstig van dezelfde persoon. Het Nederlands IP-adres leidde naar de hacker.
Categorie:
Tag(s):