zaterdag, 15. december 2007 - 16:27

Ter Horst vindt acties voorbarig

Amsterdam

“Iedereen in Nederland mag natuurlijk actie voeren voor zijn of haar loon. Maar volgens mij komt actie voeren aan het eind van onderhandelingen. Ik wil graag met de politiebonden aan tafel over het bod dat ik heb gedaan. Dat is echt een reëel bod: minimaal 8,75% over twee jaar voor de politieman op straat.� Dat zegt minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in reactie op het afgelasten van twee belangrijke voetbalwedstrijden.

Het bod van Ter Horst behelst 8,75 procent over twee jaar - dus bijna 4 en een half procent per jaar. Als zij aan het eind van hun loonschaal zitten, krijgen ze een flinke bonus van 100 euro per maand. Blijvend, de rest van hun carrière.

De rest van de politie - de hogere schalen en het administratief en technisch personeel - wordt 5,75 procent over twee jaar geboden. Dus bijna 3 procent per jaar. De loonsverhoging kan nog flink oplopen voor politiemensen met studerende kinderen boven de 18 jaar, en voor politiemensen die extra zondagdiensten willen draaien, aldus Ter Horst. Door de acties bij de politie zijn de beide topduels tussen Feyenoord en AZ (zaterdag) en Ajax en PSV (zondag) afgelast.
Provincie:
Tag(s):