donderdag, 31. mei 2007 - 10:33

Terracotta Leger Xi’an komt naar Drents Museum

Assen

Dankzij de internationale inspanningen van het Drents Museum is het gelukt om de archeologische tentoonstelling “Het Terracotta Leger van Xi’an� naar Nederland te halen. Voor het eerst zullen deze levensgrote figuren van 2 februari tot en met 31 augustus 2008 in Nederland in het Drents Museum worden tentoongesteld.

Het Terracotta Leger is de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw en maakt onderdeel uit van de Unesco werelderfgoedlijst. Naast de terracotta soldaten bestaat de tentoonstelling in het Drents Museum uit ruim 200 archeologische voorwerpen van goud, brons en jade.

Gedeputeerde Staten van Drenthe geven een provinciale bijdrage van 200.000 euro voor de archeologische tentoonstelling Het Terracotta Leger van Xi’an. Het meer dan 2.000 jaar oude Terracotta Leger is een toeristische attractie van wereldformaat.

In dezelfde periode organiseert het Groninger Museum tentoonstellingen over oude, moderne en hedendaagse Chinese kunst. De tentoonstellingen in het Drents en Groninger Museum geven gezamenlijk een uitgebreid beeld over de Chinese kunst door de eeuwen heen. Aanstaande dinsdag 5 juni presenteren beide musea met andere partners hun plannen onder de noemer “Go China! Assen-Groningen�. De beide musea werken voor het eerst zo nauw samen bij de voorbereidingen van de exposities, de promotie, sponsorwerving en arrangementen om een breed publiek te trekken.
Provincie:
Tag(s):