vrijdag, 25. mei 2007 - 9:56

Tevredenheid na grote verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmiddag en –avond een grote verkeerscontrole gehouden op de A32. Ondanks een aantal bekeuringen, is de politie tevreden over de weggebruikers. In totaal zijn 800 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 74 bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen waren voornamelijk voor het niet dragen van de gordel, het niet in orde hebben van de verlichting en voor bestuurders die het rij- en kentekenbewijs niet bij zich hadden.

Overige overtredingen
Een vrachtwagen kreeg een bekeuring van 500 euro omdat een verkeerd gemonteerd stootblok werd geconstateerd. Een bestuurder had nog een boete openstaan van 130 euro, deze is betaald. Een beginnende bestuurder had gedronken, hij blies 150 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Eenmaal werd een overtreding van de Rijtijdenwet geconstateerd, er is driemaal bekeurd voor milieuovertredingen.

Werkwijze
Twaalf motorrijders selecteerden op de snelweg de auto’s, motoren en vrachtwagens. Bij twijfel werd de weggebruiker gedirigeerd naar de parkeerplaatsen Mandelan en Smarpot. Elke motorrijder had een eigen controlekoppel. In totaal zette de politie 50 agenten in en de Koninklijke Marechaussee zeven medewerkers. Ook de douane nam deel aan de actie. Zij maakte tweemaal proces-verbaal op voor BPM en tweemaal voor het Eurovignet.
Provincie:
Tag(s):