dinsdag, 5. juni 2007 - 10:06

Thaise vrouwen slachtoffer van mensenhandel

Rotterdam

De politie van Rotterdam-Rijnmond heeft zes verdachten aangehouden die worden verdacht van mensenhandel. Dit maakt de politie vandaag bekend. In oktober 2006 kwam de zaak aan het ligt, toen de politie een 28-jarige vrouw, die geen Nederlands sprak, aantrof in een pand in Rotterdam-Zuid.

De woning bleek ingericht voor het geven van Thaise massages. Uit verder onderzoek bleek dat verschillende verdachten zich bezig hielden met het uitbuiten van Thaise vrouwen.

De vrouwen werden onder valse voorwendselen naar Nederland en Duitsland gehaald. Vervolgens werden ze te werkgesteld in seksinrichtingen en massagesalons. De slachtoffers waren schulden aangegaan met de ronselaar in de veronderstelling dat ze de schuld zouden kunnen aflossen met het geld dat ze verdienden bij massages .

Daarna zouden zij geld voor zich zelf mogen verdienen. Eenmaal hier ging het heel anders, ze werden doorverkocht aan mensenhandelaren. Hun schuld moesten ze op dat moment afbetalen aan de handelaren door gedwongen prostitutie.

De slachtoffers hebben grote bedragen moeten betalen aan de mensenhandelaren, gemiddeld bedroeg de schuld per slachtoffer 15.000 euro.

Op 9 februari jl. werden een 35-jarige man uit Rotterdam en een 39-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis . Op 30 maart zijn een 41-jarige man en een 46-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, gearresteerd. Zij runden een escortbureau waar slachtoffers te werk werden gesteld. Hun voorlopige hechtenis s 9 mei jl. geschorst. Een 22-jarige verdachte is in Duitsland aangehouden en wacht op z'n uitlevering. Een 33-jarige Rotterdammer werd aangehouden vanwege het feit dat hij ervan verdacht wordt slachtoffers te hebben gehuisvest. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):