vrijdag, 19. januari 2007 - 10:16

Tien jongeren aangehouden na winkeldiefstallen

Drachten

Tien jongeren uit Drachten in de leeftijd van 12 tot 14 jaar zijn aangehouden op verdenking van diefstal bij een warenhuis aan de Zuidkade.

Op de koopavond van vrijdag 1 december hebben de jongeren, onafhankelijk van elkaar, in drie groepen diverse cosmetica-artikelen en sieraden weggenomen. In de winkel werden de verkooplabels van de goederen verwijderd, waarna ze gemakkelijk konden worden meegenomen.

De winkelier deed aangifte, waarna de politie een onderzoek startte. Na het horen van diverse getuigen en intensief onderzoek kon de politie in de tweede week van 2007 de tien jongeren aanhouden. Eén groepje bestond uit twee meisjes, de andere groep bestond uit twee meisjes en een jongen en de grootste groep bestond uit vijf meisjes.

De drie groepen kenden elkaar niet en het is dan ook toeval dat de drie dadergroepen op dezelfde avond in dezelfde winkel actief zijn geweest. De jongeren werden allemaal op het politiebureau uitgenodigd en in het bijzijn van hun ouders verhoord. Na het opmaken van het proces-verbaal zullen de jongeren worden aangemeld bij het Haltbureau voor het ondergaan van een alternatieve straf. Een aantal van hen zal zich moeten verantwoorden voor de kinderrechter.
Provincie:
Tag(s):