dinsdag, 30. januari 2007 - 10:25

Tien minderjarigen aangehouden voor tientallen auto-inbraken

Heerenveen

De afgelopen weken heeft de politie in totaal tien verdachten aangehouden voor auto-inbraken in Heerenveen. Het gaat om drie verdachten van 14 jaar, twee van 16 jaar, een van 15 jaar en vier van 17 jaar.

De verdachten wonen allen in Heerenveen. De politie stelde een onderzoek in omdat er in de laatste maanden van 2006 meer auto-inbraken in Heerenveen in en rondom het centrum plaatsvonden dan normaal. Er werd een team van vier rechercheurs geformeerd.

De verdachten sloegen met een ruitentikker of steen de ruit van een auto in, waarna voornamelijk navigatiesystemen, MP3 spelers, mobiele telefoons en laptops werden gestolen.
De politie is meer gaan posten, wat op 3 januari resulteerde in de aanhouding op heterdaad bij een auto-inbraak van twee 14-jarige verdachten, bij het Bassin, in het centrum van Heerenveen.

In de weken daarna zijn nog eens acht minderjarigen aangehouden. De verdachten maakten allen deel uit van een groep "hangjongeren", die veelal vertoefden in het centrum van Heerenveen.

De verdachten hebben inmiddels bekend in de periode van 1 oktober 2006 t/m 3 januari 2007 in totaal 36 auto-inbraken te hebben gepleegd. Verder hebben drie jongens nog bekend op 16 december 2006 bij een winkel aan de Dracht te hebben ingebroken. Vier jongens hebben bekend tussen 17 en 18 juni 2006, in een woning aan de Gerritsmastraat, te hebben ingebroken.

De 15-jarige, een 16-jarige en drie 17-jarigen zijn allen voorgeleid geweest. De vijf zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten, dit in afwachting van verdere strafvervolging. Van de gestolen goederen is niks teruggevonden. De schade loopt in de tienduizenden euro's.
Provincie:
Tag(s):