woensdag, 19. december 2007 - 11:17

Tiener aangehouden voor oplichting bejaarden

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft vorige week donderdag 13 december een jongen aangehouden die wordt verdacht van het oplichten en beroven van bejaarden in verschillende verzorgingstehuizen in Rotterdam.

Vrijdag 30 november belde een vrouw de politie nadat een jongen had geprobeerd met een smoes haar woning binnen te komen. Zij had dit geweigerd en belde de politie. De agenten waren rond zeven uur ter plaatse bij de seniorenwoning aan het Oostplein en kregen het signalement van de jongen.

In de flat werd een kort onderzoek uitgevoerd waarbij de agenten een vrijwel lege portemonnee aantroffen op een trap tussen twee etages. Aan de hand van een identiteitsbewijs bleek dat het slachtoffer in de flat woonde. Hier aangekomen vertelde de 88-jarige bewoonster dat ze zojuist loten had gekocht van een jongen. De jongen had verder gevraagd of hij even gebruik mocht maken van het toilet. Aangezien de vrouw bijna blind was, zag ze niet wat de jongen deed maar hoorde wel plotseling de deur dichtslaan.

Na onderzoek bleek dat de jongen haar portemonnee had meegenomen.
Hierop is het signalement van de jongen verspreid onder de agenten.
Vrijdag 7 december werd op de Willem Ruyslaan een jongen gezien die voldeed aan het signalement. Hij werd staande gehouden voor het rijden zonder licht. Met behulp van zijn identiteitsbewijs werden zijn gegevens achterhaald. Aan de hand van camerabeelden werd later duidelijk dat het om dezelfde jongen ging. De jongen is daarop donderdag 13 december om half elf aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij onderzoek in de woning van de 15-jarige Rotterdammer troffen de agenten 19 'nep'loten aan. Hierop stonden adresgegevens van de benadeelde bejaarden. Na benadering van de slachtoffers werd duidelijk dat de verdacht in totaal drie portemonnees gestolen had. Jeugdzaken van de politie onderzoekt deze zaak.
Provincie:
Tag(s):