zondag, 29. april 2007 - 17:19

Tieners grafschennis Tiel opgepakt

Tiel

Dit weekend hebben drie jongens uit Tiel (10, 11 en 11 jaar) toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de vernieling van ten minste 25 graven op de begraafplaats aan de Papesteeg in Tiel. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Op 21 april bleek dat er veel graven waren vernield op de begraafplaats aan de Papesteeg in Tiel. Tijdens het politieonderzoek werd door een getuige verklaard dat hij drie jongens op de begraafplaats had gezien. Ook had hij fietsen zien staan bij de begraafplaats. Een van de fietsen was hem opgevallen en kon hij gedetailleerd beschrijven.

De afgelopen week heeft de politie zonder succes bij meerdere scholen gekeken of er fietsen stonden, die voldeden aan de beschrijving.

Op vrijdagavond 27 april zagen twee agenten tijdens hun fietsronde een fiets staan die leek op de door de getuige beschreven fiets. Toen zij de 10-jarige eigenaar van de fiets aanspraken, bekende de jongen als vrij snel samen met twee vriendjes betrokken te zijn geweest bij de vernielingen op de begraafplaats.

Op zaterdag 28 april werden zijn vriendjes, beiden 11 jaar oud, door de politie aan de tand gevoeld. Ook zij gaven hun aandeel al snel toe.

Uit de verhoren werd duidelijk dat de kinderen geen besef hadden van het leed dat ze nabestaanden berokkenden. De kinderen zijn na het verhoor door hun ouders meegenomen.
Provincie:
Tag(s):