vrijdag, 7. december 2007 - 21:04

Tieners met verboden vuurwapens

Lochem

De politie heeft twee Lochemse tieners aangehouden die verboden vuurwapens in hun bezit hadden. Eén vuurwapen was een zogenaamd knalpistool waarmee knalpatronen en vuurwerk worden verschoten. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het onderzoek werd eind november gestart naar aanleiding van klachten over jongeren die in het centrum van Lochem met een pistool zouden schieten. De knallen en het pistool op zich zorgden voor onrust bij de passanten.

Gaandeweg het informatietraject werd de identiteit van de twee jongens bekend. Er werden drie pistolen aangetroffen die gezien hun uiterlijk als verboden worden bestempeld en onder de Wet Wapens en Munitie vallen.

Bij één van de tieners werd het zogenaamde knalpistool aangetroffen waarmee knalpatronen worden afgeschoten. Ook bleek de jongeman in het bezit van illegaal en zwaar vuurwerk.

Bij de andere jongen werden twee pistolen aangetroffen die voor buitenstaanders niet van echt te onderscheiden zijn.

De jongens hebben voor het verhoor enkele dagen in een politiebureau verbleven en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):