zondag, 2. december 2007 - 21:03

Tientallen auto's vernield

Emmen

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in Emmen meer dan honderd banden lekgestoken van geparkeerde voertuigen. De politie kreeg zondagochtend verschillende meldingen binnen van vernieling van personenauto’s.

Op de Oude meerdijk werden van tenminste veertig auto’s de banden lek gestoken. Maar ook op de Boerschaplaan, De Woerd en De Hoitingeslag werden banden lek gestoken van een aantal personenauto’s.

Toen de bewoners zondagochtend wakker werden wisten ze niet wat ze buiten aantroffen. Veel voertuigen waren naar een kant gezakt of lagen een stuk lager op de weg dan normaal. Een garagebedrijf in de buurt opende zondag speciaal haar duren, om zo de meeste gedupeerden weer op weg te kunnen helpen. Een bandenleverancier opende eveneens zijn deuren om banden aan het garagebedrijf te leveren. De aangiftes stromen inmiddels bij de politie binnen. Maandag zal de politie de vele aangiftes verwerken. Daarnaast waren er naast de schade aan banden ook een aantal voertuigen bekrast. De politie laat weten een grondig onderzoek in te stellen.
Provincie:
Tag(s):