woensdag, 10. januari 2007 - 11:30

Tientallen verwaarloosde honden in Gelderland

Leuth

Inspecteurs van de Dierenbescherming hebben in het Gelderse Leuth 62 zwaar verwaarloosde en twee dode honden aangetroffen in een schuur. De honden werden vorige week aangetroffen. Uit een medisch onderzoek bleek dat een aantal honden in hun slaap waren aangevreten door ratten.

De hondenhandelaar werd al langer in de gaten gehouden door de inspectie, maar werden verrast door wat ze aantroffen. Tegen de eigenaar is proces verbaal opgemaakt. Het openbaar ministerie zal zich over de zaak buigen.

Van de 62 honden moesten er 11 direct worden afgemaakt. Een dierenarts heeft ze laten inslapen. Eén van de honden was aangevreten door zijn soortgenoten. Alle honden waren sterk vermagerd en zaten opgesloten in hokken met een vieze laag ontlasting.

De gemeenten Ubbergen heeft in december de eigenaar laten weten te moeten stoppen met zijn hondenkennel in een paardenstal, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan. Kennelijk is de man na de oproep van de gemeente direct gestopt met het onderhouden van zijn beesten.
Provincie:
Tag(s):