maandag, 3. december 2007 - 20:51

Tijdelijk 75 asielzoekers in Adelhof in Vledder

Vledder

Vanaf 10 december 2007 tot en met uiterlijk 31 maart 2008 zijn maximaal 75 asielzoekers gehuisvest in het recreatiecentrum de Adelhof in Vledder. Het college van de gemeente Westerveld heeft hiertoe besloten omdat het veel waarde hecht aan de maatschappelijke plicht in deze.

Het college realiseert zich dat het voor inwoners van Vledder opnieuw wennen is om tijdelijk 75 nieuwe buren dan wel inwoners erbij te krijgen. Wethouder Anry Kleine Deters, portefeuillehouder Zorg en Welzijn zegt hierover: “Onze inzet is om dit hele proces zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Zo zijn we in gesprek gegaan, en onderhouden we goede contacten, met een brede groep van betrokkenen; Dorpsbelangen Vledder, COA, politie en de exploitant van de Adelhof.

Om omwonenden en de inwoners van Vledder en omgeving te ontvangen en een toelichting te geven op de opvang en huisvesting van de asielzoekers is een inloopmiddag georganiseerd. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 7 december 2007 van 14.30 tot 16.30 uur in de Adelhof, Vledderweg 19.
Provincie:
Tag(s):