dinsdag, 4. december 2007 - 22:27

Tip leidt naar hennepkwekerijen

Politie Zeeland heeft wederom een aantal hennepkwekerijen opgerold.Naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij in de Voorstraat te Colijnsplaat op 22 november jl., werd de politie getipt over verdachte panden in de Fonteine en de Lange Sint Jansstraat te Zierikzee.

Ook hier zijn hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Bovendien is in Burgh-Haamstede eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Het onderzoek leidde ook naar een loods in Kerkwerve waar een professionele kwekerij met 430 planten is aangetroffen.

Tot slot werd in een voormalig cafépand in de Ooststraat in Wissenkerke enkele kwekerijen aangetroffen met in totaal 738 oogstrijpe hennepplanten.

In verband met het onderzoek zijn drie mannen van 25, 38 en 59 jaar, allen uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aan de acties dinsdag deden in totaal 35 politiemensen mee. De kwekerijen zijn door de gemeenten Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland geruimd. De kosten van deze ruimingen worden bij de huurders in rekening gebracht.
Provincie:
Tag(s):