woensdag, 4. april 2007 - 15:50

TLN: Gevolgen douanestaking erger dan verwacht

Rotterdam

De gevolgen van de staking van het douanepersoneel in de Rotterdamse haven zijn voor de wegtransporteurs erger dan verwacht. Transport en Logistiek Nederland riep de actievoerders vorige week al op meer ondernemersvriendelijke acties te voeren.

De chauffeurs moeten soms 3,5 tot 5 uur wachten en de acties wekken veel ergernis op. TLN roept de actievoerders en de overheid op zo snel mogelijk weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en te stoppen met 'chauffeurtje pesten.'

De chauffeurs hebben te maken met zeer precieze en ergerniswekkende controles. TLN schat dat de forse vertraging leidt tot een economische schade voor de sector die kan oplopen tot 800.000 euro per dag. Verder moeten de transporteurs de komende weken extra dagen maken om alles weer op orde te krijgen.

TLN is van mening dat de eerdere acties van het douanepersoneel op Schiphol ondernemersvriendelijker waren. In plaats van de ondernemers onnodig te vertragen met stiptheidacties, zoals in Rotterdam, mochten passagiers zonder enige controle doorreizen. Voor TLN is het belangrijk dat de sociale partners zo snel mogelijk tot een compromis komen en de container-, tank- en silovervoerders weer zonder vertraging in Rotterdam aan de slag kunnen.
Provincie:
Tag(s):