dinsdag, 6. november 2007 - 14:30

Toeristen-belasting Ameland omhoog

Ameland

Voor de mensen die graag naar Ameland op vakantie gaan, het wordt duurder. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde maandagavond in met het omstreden voorstel om de toeristenbelasting te verhogen.

Door de toeristenbelasting te verhogen van €0,67 naar het marktconforme bedrag van € 1,00, zorgt de gemeente ervoor dat de structurele tekorten die zich in de afgelopen jaren hebben voorgedaan, in de toekomst worden voorkomen.

'Vorig jaar zijn de lasten voor de inwoners van het eiland verhoogd, dit jaar zijn de toeristen aan de beurt. We creëren hierdoor meer ruimte om noodzakelijke investeringen te doen en onze wensen uit te voeren', zegt burgemeester en tevens portefeuillehouder Albert de Hoop. De gemeente behoort ook met deze verhoging nog tot de goedkopere gemeenten in Friesland.

De gemeente wil de extra inkomsten benutten om te investeren in de kwaliteit van de voorzieningen en faciliteiten op het eiland waar de toeristen ook profijt van hebben. Om in de toekomst de toeristenstroom op peil te houden en aan de wensen van het toerisme te voldoen, kan de gemeente het zich niet veroorloven om niet te investeren in deze sector.

Het college van gedeputeerde staten uitte onlangs nog zijn zorg over het nadelige rekeningsaldo van de gemeente in de afgelopen drie jaren. Deze relatief eenvoudige oplossing lost dit probleem in één keer op.
Provincie:
Tag(s):