dinsdag, 5. juni 2007 - 9:05

Toeristische ondernemers bij elkaar op bezoek

Renkum

Tijdens een zogeheten Rondetafelconferentie met toeristische ondernemers en instellingen in oktober 2006 zijn suggesties gedaan voor verbeteren van de onderlinge samenwerking. Een hele concrete wens was eens bij elkaar een kijkje te nemen, vóór- maar ook achter de schermen.

De ondernemers realiseerden zich dat ook zij in veel gevallen hun klanten of bezoekers toeristische informatie verschaffen en dus op z’n minst ook zelf moeten weten wat Renkum op dat vlak te bieden heeft.

Op donderdag 7 juni vindt zo’n excursie plaats langs bedrijven, instellingen en locaties in Wolfheze en Oosterbeek met een touringcar. De route start bij camping Lindenhof en gaat dan via o.a. de Renkumse Heide, informatiecentrum de Beken in Renkum, het Airbornemuseum in Oosterbeek, het sluizencomplex bij Driel en naar landgoed de Oorsprong. De ca. 20 deelnemers, vaak ook in de rol van gastheer/-vrouw, zullen elkaar onderweg informeren over nieuwe ontwikkelingen.

De gemeente Renkum stimuleert dit initiatief en verzorgt het programma samen met de Promotiecommissie van de Regio VVV Veluwe & Vallei. Laatstgenoemde instantie is in Oosterbeek verantwoordelijk voor het VVV-kantoor en voor folderposten in Wolfheze en Renkum. Naast deze relatief traditionele vormen van toeristische informatievoorziening zijn echter allerhande nieuwe vormen in ontwikkeling, zoals internetzuilen die op toeristisch strategische plekken worden opgesteld. De gemeente Renkum vindt het gastheerschap van de ondernemers zelf echter ook een uitstekende manier om de vele toeristische attracties en voorzieningen in de gemeente te promoten.

Wethouder van Uitert zal de deelnemers tijdens de lunch in Oosterbeek toespreken en aansporen van het seizoen 2007 een echter klapper te maken. ‘Waar we niet zelf aan het werk zijn met bijvoorbeeld het verfraaien van het landschap zorgen we voor goede samenwerking met derden’, aldus de wethouder. ‘De onderlinge betrokkenheid en samenwerking geeft extra glans aan het fraais dat onze gemeente te bieden heeft’.
Provincie:
Tag(s):