maandag, 26. maart 2007 - 8:47

Topdrukte bij de Ruiner schaapskudde

Ruinen

Aangemoedigd door het prachtige lenteweer trokken afgelopen zondag naar schatting tussen de 6000 en 8000 belangstellenden naar de extra lammetjesdag van de Ruiner schaapskudde. Nimmer trok het “kraomschudden� in de bijna 50 jarige geschiedenis zoveel bezoekers.

Oorzaak was het artikel “Lente in Drenthe� in “De Kampioen� van de ANWB waarin de leden werden geattendeerd op deze unieke traditie.

Kinderen met hun ouders genoten met volle teugen van de ruim 250 pasgeboren lammeren van het karakteristieke Drentse heideschaap, dat zich kenmerkt door gevlekte wol, hoorntjes en de lange staarten. De rammen beschikken over bijzonder fraaie gekrulde hoorns.

Een lange rij van kinderen met hun ouders stonden voor de kooi om binnen een lammetje op de arm te nemen en te knuffelen. Onderwijl deelde een team van de Stichting Promo-tie Ruinen aan de bezoekers beschuiten met muisjes en aan de kleintjes nijntje koekjes uit. Ook waren er voor de kinderen volop kleur- en tekenplaten beschikbaar. Het feest werd mede opgeluisterd door optredens van het Ruiner mannenkoor “Basalt�.

Met behulp van de herders, bestuursleden en een team van 10 mentoren van het ANWB Ledenhulpcorps werden de bezoekers begeleid en zo’n 3500 beschuiten gesmeerd en voorzien van muisjes.

Tijdens de piek van het bezoek omstreeks drie uur moesten de auto’s op 2 kilometer van de kooi worden geparkeerd en reed een paardentram af en aan om de bezoekers naar en van de kooi te vervoeren.
Provincie:
Tag(s):