vrijdag, 23. november 2007 - 8:38

Topsport een speerpunt van CITAVERDE College

Maastricht

Het CITAVERDE College Maastricht, dat in augustus 2008 van start gaat, gaat als MBO TOP – college topsport aanbieden, dit in samenwerking met Pellikaan Health & Racquet Club Maastricht dat eveneens in 2008 opent.

Sport en ontspanning in een luxe en vooruitstrevende ambiance, met nieuwe apparatuur en de nieuwste methodes om uw lichaam en geest fit te houden dat is wat Pellikaan Health & Racquet Club vanaf 1 januari 2008 in Maastricht gaat bieden.

Pellikaan Health & Racquet Club opende in 1993 zijn eerste vestiging, inmiddels heeft het bedrijf 5 vestigingen verspreid door Nederland en wordt nu in Maastricht de 6e geopend. Het concept van Pelikaan houdt in grote lijn in dat in een luxe omgeving met TOP ambiance veel sporten beoefend kunnen worden die professioneel begeleid worden.

Dit sluit prima aan bij het CITAVERDE College Maastricht dat sleutelwoorden heeft als passie, power en prestatie in het nieuwe onderwijsconcept van het MBO TOP – college. Passie voor het vak, power in de zin van lef en doorzettingsvermogen en prestatie als het gaat om creativiteit en inventiviteit.

Bij het MBO TOP – college in Maastricht staat ondernemerstalent centraal. Beleving en emotie, respect en waardering, ambitie en passie, teambuilding en individuele kracht spelen daarbij een grote rol.

CITAVERDE College Maastricht wil het beste uit leerlingen halen, opdat ze zich ontwikkelen tot de (internationale) toppers in hun vakgebied, maar ook tot sociale, zelfstandige en verantwoordelijke persoonlijkheden die net zo goed in een team kunnen samenwerken als zelfstandig kunnen functioneren.

De samenwerking van Pellikaan Health & Racquet Club met het CITAVERDE College Maastricht komt tot uiting in twee werelden van het MBO TOP – college, te weten Naturel Health en Outdoor Life. Outdoor Life met de opleiding Sport, Recreatie en Toerisme (SPORETO) speelt men in op de aandacht voor leisure, hospitality en wellness als belangrijke economische trekker in de (eu)regio. De komst van een groot zwembadcomplex en een wellnesscentrum bij De Geusselt speelt daarin een grote rol.

Natural Health biedt daarnaast de opleidingen Wellness en Lifestyle en Activiteitenleider Natuur en Welzijn, zij spelen in op de groeiende behoefte aan medewerkers en ondernemers in het brede gebied van wellness en hospitality in de regio Maastricht en Valkenburg. Binnen deze opleidingen gaat Pellikaan Health & Racquet Club een grote rol vervullen. Deze samenwerking past daarbij prima in het beleid van de gemeente Maastricht.

De gemeente wil onder andere topsport bevorderen. Het CITAVERDE College gaat daarbij zijn opleidingen op het hoogste niveau binnen het MBO aanbieden (niveau 4) en laat potentiële leerlingen auditie doen bij de poort. Het is daarmee geen vanzelfsprekendheid dat iedereen een van de opleidingen kan volgen zonder aan de eisen te voldoen. Dit feit voldoet aan de wens van Pelikaan om onderwijs te bieden voor (potentiële) topsporters, denkend aan toptennis en topbasketbal.

In Maastricht is het CITAVERDE College momenteel nog druk bezig met het zoeken naar partners om samen de opleidingen van CITAVERDE College Maastricht vorm te geven. Zoals op dit moment de ‘Ijzeren man’ te Weert voor het CITAVERDE College doet en zoals nu gerealiseerd lijkt te worden voor Pellikaan Health & Racquet Club te Maastricht.
Provincie:
Tag(s):