maandag, 23. april 2007 - 23:16

Tragisch ongeval met tractor op Platteweg

Scherpenisse

Maandagmiddag zijn de hulpdiensten met spoed uitgerukt naar de Platteweg in de polder van Scherpenisse voor een melding van een ongeval met beknelling. Een 77-jarige man was met zijn tractor te water geraakt en bekneld komen te zitten. De inzet van de hulpdiensten mocht niet meer baten omdat de man al was overleden.

Rond kwart voor vier op maandagmiddag is de 77-jarige man uit de gemeente Tholen met zijn tractor in een sloot naast de Platteweg terecht gekomen. Voorbijgangers ontdekten de man in zijn benarde toestand en waarschuwden vervolgens de hulpdiensten. Vanuit Sint-Maartensdijk rukten de brandweer en de ambulance met spoed uit naar de Platteweg. Ook de traumahelikopter en een ambulance uit Goes werden naar de plaats van het ongeval gedirigeerd. Later werd ook de duikploeg van de Thoolse brandweer ter plaatse gevraagd.

Toen de hulpdiensten op de plaats van het ongeval arriveerden vonden zij de tractor in een sloot langs de Platteweg. De 77-jarige bestuurder van de tractor was onder zijn voertuig terecht gekomen. Brandweerlieden hebben het slachtoffer vanonder zijn tractor bevrijd en hebben de man gereanimeerd. De inzet van de hulpdiensten was echter tevergeefs. De gealarmeerde traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen.

De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie heeft er plaatse onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk was de 77-jarige man aan het werk in de buurt van zijn tractor. Het voertuig is waarschijnlijk uit zichzelf vooruit gaan rollen, waarna de man geprobeerd heeft om het voertuig tegen te houden. Naar alle waarschijnlijkheid is dit niet gelukt waarna de tractor en de man te water raakten. De man kon niet uit zichzelf uit het water komen omdat hij bekneld zat onder de tractor. Het voertuig is geborgen door een bergingsbedrijf en omstreeks kwart over zes was de Platteweg weer vrij voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):