maandag, 4. juni 2007 - 13:27

Tralies verdwijnen bij Artis

Amsterdam

De Amsterdamse dierentuin Artis liet maandag 4 juni weten dat de roofdieren die nu achter hekken verblijven over een aantal jaren meer vrijheid zullen krijgen. Voor dit plan wil de dierentuin tachtig miljoen euro uittrekken.

Met de enorme uitbreiding van de verblijven kunnen de dieren groter gaan wonen en zullen tralies waarachter zij zich nu nog bevinden grotendeels verdwijnen. De leeuwen zullen slechts door een strook water gescheiden worden van bezoekers.

Maandag 4 juni werd duidelijk dat de dierentuin de komende drie jaar kan rekenen op vijf miljoen per jaar van de gemeente. Dat geld is bedoeld om het Masterplan van Artis vorm te geven.

Piet Duizer, woordvoerder van artis vertelt: "In het plan zijn een aantal grote veranderingen opgenomen. Zo willen we de huidige parkeerplaats omtoveren tot een natuurlijk gebied voor planten en dieren. Daar kunnen we onze uitbreidingsplannen realiseren. Daarnaast komt er een parkeergarage voor bezoekers. Verder komt er een Kennisplein waar de universiteit activiteiten kan ontplooien en waar bezoekers kunen wandelen. Als derde grote investering willen we het erfgoed, Artis is een monument en het oudste dierenpark in Europa, herstellen."

Voor de dieren zijn er volgens de woordvoerder tal van technieken om hen te scheiden van publiek zonder dat het gevaar oplevert. Piet: "De laatste jaren zijn we al aan het moderniseren en hebben de gieren bijvoorbeeld een prachtig verblijf gekregen. De tralies zal in de toekomst verdwijnen en dat is voor de dieren prettig en het onnatuurlijke aspect verdwijnt voor het publiek."

Behalve de roofdieren krijgen de mensapen een nieuw verblijf.
"De gorilla's niet," benadrukt Piet, "wij geven de Orang Oetans een nieuw verblijf en natuurlijk zorgen we ervoor dat het veilig is voor iedereen."
Provincie:
Tag(s):