maandag, 15. januari 2007 - 17:09

Tranen en blijdschap op NK Twirlen

Rotterdam

Zaterdag en zondag vonden in Rotterdam de Nederlandse kampioen-schappen Baton Twirling plaats. De top Twirlers van de Nederlandse Twirlverenigingen waren aanwezig in het Topsportcentrum in Rotterdam. Twirlen, een mix tussen Majorettes en dans, ballet, en ritmische gymnastiek, is verdeeld in verschillende onderdelen en leeftijdscategorieën.

De sporthal aan het Zuidplein zat vol met toeschouwers die de meisjes luidkeels aanmoedigden. Prachtige make-up, jurkjes met glitters en sierlijk opgestoken haren, de meisjes zagen eruit alsof ze zo uit een sprookjesboek gestapt waren, maar....

Er werd een heftige strijd geleverd in de categorieën 1-baton, 2-baton, strutting en dance-twirl. En ook bij de teams streden de duo’s, small teams en large teams gezamelijk om het Nederlands Kampioenschap.

De beste deelneemsters (en 1 deelnemer) streden om een plaats in de Nederlandse equipe die naar Zagreb ( Kroatië) afreist om daar van 5 tot en met 8 april mee te doen aan het EK. En dat dit extra spannend was bleek wel uit de tranen die vloeiden als de oefening niet helemaal gegaan was als verwacht.
Provincie:
Tag(s):