donderdag, 1. februari 2007 - 9:09

Tranen met tuiten

Den Haag

Een 41-jarige Haagse heeft maandagochtend op het politiebureau twee belagers zodanig de les gelezen dat zij in tranen uitbarstten. De vrouw fietste omstreeks half negen met haar kindje voorop in een zitje door de Lage Nieuwstraat toen zij een man en een vrouw ruzie zag maken. Toen het tweetal vond dat de Haagse te lang naar hen keek, richtten zij zich beiden tegen de vrouw.

De twee bedreigden het slachtoffer, scholden haar uit en probeerden haar van de fiets te trekken. De hevig geëmotioneerde vrouw waarschuwde de politie, die de man en de vrouw even later in de omgeving kon aanhouden. Het ging om een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Den Haag.

Aan het politiebureau bleek dat de vrouw was beledigd en dat zij zich zeer bedreigd had gevoeld, maar dat een concrete bedreiging ontbrak. Aangifte doen was daarom niet mogelijk. De 41-jarige gaf daarop aan dat zij graag met de verdachte wilden praten. De politie ging akkoord en tijdens het onderhoud dat volgde, vertelde de 41-jarige haar belagers hoe zij zich door hen bedreigd had gevoeld. Beide verdachten barstten daarop in tranen uit. Nadat één en ander was uitgesproken, verliet iedereen uiteindelijk tevreden het bureau.
Provincie:
Tag(s):