zaterdag, 28. april 2007 - 20:53

Tranen van ontroering

Sloten

Boargers fan Sleat, stean op! Want it wurdt 2 juni in prachtige dei. De hoarn is fol skyt en de rattel in wei! De koster is gek en de toer is mal, ik wyt naet wat ik roppe sal!

Met deze woorden geeft Stichting Historisch Sloten officieel het startschot voor het programma van het Historisch Kijkfeest, deze dag laat Sloten de geschiedenis uit 1588 herleven. Na maandenlange voorbereiding op dit grootse cultuurhistorische evenement wil de Stichting graag het programma bekend maken.

Belevenissen van meer dan vier eeuwen terug zullen worden vertaald in een toneelstuk. ‘Een toneelstuk met tranen van ontroering waarbij een zakdoek zeker van pas is’, zo zegt de organisatie. Het programma van alweer de derde editie van dit historische evenement is uitgebreid met een Grachtconcert ’s avonds boven het Diep.

Door de medewerking van zeker honderd (opvallende veel jeugdige) vrijwilligers wordt de kleinste Elfstedenstad van Friesland zaterdag 2 juni omgetoverd tot de stad van het jaar 1588. ‘Zonder hen is het niet mogelijk om de dag succesvol te laten verlopen’, aldus de organisatie, ‘hier zijn wij hen dan ook bijzonder dankbaar voor’.

Aankomende dinsdag 8 mei begint de avond om 19.30 uur met een welkomstwoord van de enige echte stadsomroeper van Sloten, Pieter Haringsma. Hoe het programma deze avond verder verloopt verklapt de organisatie nog niet, wel is zeker dat het kanon de stadsmuren zal laten trillen op deze avond…
Provincie:
Tag(s):