woensdag, 10. januari 2007 - 15:27

Trein ontruimd door ademnood

Voorburg

Woensdagochtend is door medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen een bomvolle trein ontruimd op het station Voorburg. De trein was onderweg van Gouda naar Den Haag. Door stops bij Zoetermeer en Den Haag raakte de trein bomvol waardoor mensen letterlijk in ademnood kwamen.

Omdat passagiers de overvolle trein wilde verlaten, besloot de machinist de passagiers te laten uitstappen. Dagblad de Telegraaf maakte zelfs melding dat passagiers met elkaar op de vuist gingen. Een woordvoerder van de NS gaf in een reactie dat daarvan geen sprake was geweest.

'De extra problemen die zich vanochtend voordeden kwamen omdat Randstadrail tussen Zoetermeer en Den Haag nog steeds niet rijd', aldus Tim Boric van Reizigersorganisatie Rover. 'Hierdoor stappen passagiers massaal over op de trein tussen Gouda en Den Haag en leidt dit tot ernstige problemen'.

Sinds de nieuwe dienstregeling van de NS, krijgt Rover steeds meer klachten van reizigers die geen zitplaats kunnen vinden. In een aantal gevallen blijven mensen op het perron achter. Rover heeft na het incident van vanochtend opnieuw bij de NS aan de bel getrokken en hoopt dat ze snel met een oplossing komen.
Provincie:
Tag(s):