woensdag, 6. juni 2007 - 8:54

Treinreizigers zijn muzikanten zat

Utrecht

Treinreizigers op het traject Utrecht – Amsterdam hebben meer dan genoeg van de bedelende muzikanten die zich regelmatig in de treinen begeven. Steeds vaker komen er bij de Openbaar Vervoerswebsite www.OVnieuws.info klachten binnen van reizigers die zich storen aan het toenemende aantal 'muzikanten' die zich in de treinen begeven.

Deze Oost-Europees uitziende ‘muzikanten’ begeven zich in de intercitytreinen van de NS. Ze lopen een treincoupé binnen en gaan dan spontaan muziek spelen. Zijn kompanen gaan dan de reizigers langs om geld op te halen. Als het geld binnen is vervolgen ze hun weg weer naar de volgende coupé. Ook in zogenaamde stille zones spelen de muzikanten er vrolijk op los. Treinreizigers die dagelijks op het traject Amsterdam – Utrecht rijden zijn de muzikanten beu.

De NS erkent het probleem en laat via woordvoerder dhr. Krijgsman weten dat er ook bij de NS regelmatig geklaagd wordt over de muzikanten. “Muziek maken in de trein is verboden en deze mensen hebben hier zeker geen toestemming voor. We proberen er samen met de spoorwegpolitie tegen op te treden�.
Provincie:
Tag(s):