maandag, 15. januari 2007 - 21:36

Treinsurfer gezocht!!

Delft

Op station Delft-Zuid hebben twee jongens een meisje weten aan te sporen dat ze ging treinsurfen. Leefbaar Delft, dat het filmpje op internet bekeek, wil de jongens en het meisje opsporen. Op het filmpje is te zien hoe het meisje zich laat overhalen om aan een vertrekkende trein te gaan surfen. Het meisje klampte zich hierbij vast aan zijbeugels van een machinistendeur.

Wanneer de trein vertrekt rent één van de jongens mee terwijl de ander dit filmt met zijn mobiele telefoon. Wanneer de trein enkele meters heeft afgelegd, springt het meisje van de trein en komt hierbij ten val waarbij ze haar knie bezeert.

De raadsleden Bram Stoops en Jan Peter de Wit van Leefbaar Delft, spreken van schande op de site van de fractie. ‘Dit is station Delft-Zuid en die studenten gaan echt te ver. Het zijn Bart en Ton die ene Bartie zover krijgen aan een trein te gaan hangen’. Ze roepen mensen op naar hen te mailen wanneer ze de daders kennen.

De spoorwegpolitie van de KLPD reageert verontrustend op het filmpje. Woordvoerster C. Portengen laat maandagmiddag weten extra maatregelen te treffen op het bewuste station in Delft-Zuid. Daarnaast zal de spoorwegpolitie door middel van een briefing, nog meer alertheid vragen van eigen personeel en die van de regiopolitie.
Provincie:
Tag(s):