zondag, 28. januari 2007 - 17:01

Treinverkeer stilgelegd voor werkzaamheden A73

Linne

Wegens werkzaamheden voor de toekomstige A73-Zuid was dit weekeinde geen treinverkeer mogelijk tussen Roermond en Sittard. De Groot Bergerweg van Linne naar Montfort was afgesloten voor het verkeer wegens werkzaamheden aan het spoor en het viaduct.

Er werden betonliggers geplaatst over het spoor die 12,5 ton wegen. Vanwege dit uitzonderlijk transport over de Rijksweg werden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. ProRail heeft bussen ingezet om de treinreizigers tussen Roermond en Sittard te vervoeren.

Vanaf 5 februari zal de Groot Bergerweg voor alle verkeer worden afgesloten. De afsluiting is noodzakelijk, omdat de A73- Zuid hier verdiept wordt aangelegd. De afsluiting zal duren tot medio september.

Voor fietsers en voetgangers is het nieuwe viaduct Breywegh vanaf medio september 2007 open. Het overige verkeer zal tot medio december 2007 gebruik maken van de omleidingsroute via de Stationsstraat.

Medio december 2007 wordt de verlegde Bergerweg middels een rotonde ter hoogte van de Processieweg op de N271 aangesloten.
Provincie:
Tag(s):