donderdag, 6. december 2007 - 17:10

'Troep' genomineerd voor Gouden Apenstaart

Breda

De Gouden Apenstaart wordt jaarlijks uitgereikt aan makers van de beste kindersite van Nederland. De Bredase site “Troep in Breda� is genomineerd in de categorie “websites voor kinderen (leeftijd basisschool, 4 – 12 jaar) die gemaakt zijn door volwassenen.

De Bredase internetsite Troep in Breda/ is is één van de tien genomineerde sites voor de Gouden Apenstaart, de nationale prijs voor de beste kinderwebsite. Vanaf vandaag kan het publiek een voorkeursstem uitbrengen via Gouden Apestaart . Eind januari 2008 wordt de prijswinnende site bekend gemaakt.

Op 5 november jongstleden heeft wethouder Willems van milieu samen met kinderen van basisschool De Driezwing de genomineerde website gelanceerd. Hierop leren basisschoolkinderen van verschillende leeftijdscategorieën spelenderwijs afval te scheiden en weg te gooien. Bij die gelegenheid is aan alle leerlingen van Bredase basisscholen een boomerangkaart gestuurd, met een uniek nummer, waarmee de kinderen konden inloggen op de website. Kinderen die het spel voor hun leeftijdscategroei helemaal uitspeelden maakten kans op één van de vijf i-pods of op een mooie troostprijs.

Wethouder Willems: “De site draait van begin af aan boven verwachting. Jongere kinderen leren op speelse en eigentijdse wijze hoe ze beter met afval om kunnen gaan. Ik ben daarom erg hoopvol dat Breda met deze site goed gaat scoren bij deze wedstrijd.�

De werkgroep Gouden Apenstaart en tevens jury voor de eerste ronde, heeft een aantal criteria opgesteld die bij de beoordeling van de ingediende websites een rol spelen, namelijk aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid. Op basis van deze criteria zijn tien sites genomineerd waaruit het publiek tot 15 januari 2008 een keuze kan maken. Een vakjury maakt eind januari 2008 de winnaar bekend.
Provincie:
Tag(s):