maandag, 17. december 2007 - 15:33

Trouwen op het strand op 08-08-08

Vlissingen

Vrijdag 8 augustus 2008 (08-08-08) is een bijzondere datum,
waarop veel mensen in het huwelijk willen treden. Die dag vindt op en rond de boulevards en het strand van Vlissingen ook het reddingsevenement Rescue Vlissingen plaats.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het Badstrand op 8 augustus 2008 voor één dag aan te wijzen als trouwlocatie. Dit betekent dat het eenmalig mogelijk is om te trouwen op het strand.

Rescue Vlissingen is het grootse hulpverleningsevenement dat om het jaar op en aan de Vlissingse boulevards plaatsheeft. Het is uniek in zijn soort, met voortdurend demonstraties van schepen, helikopters, vliegtuigen en allerhande hulpverleningsvoertuigen. Stichting Rescue Vlissingen heeft samen met de gemeente het idee opgevat en uitgewerkt om bruidsparen de gelegenheid te bieden tijdens het evenement, op het strand, in het huwelijk te treden. Uit een reddingsboot in het huwelijksbootje stappen!

Terwijl de schepen langs varen en de helikopters overvliegen, trouwen bruidsparen op het Badstrand. Ze arriveren in een reddingsboot, brandweerwagen of (indien door jullie gewenst en naar gelang beschikbaar) ander hulpverleningsvoertuig. De gasten worden ontvangen in een grote tent, waar ook de ceremonie wordt voltrokken. De gemeente Vlissingen zorgt voor de formele en juridische kant van de huwelijksvoltrekking, en voor de ambtenaar die het huwelijk voltrekt. De Stichting Rescue Vlissingen verzorgt de organisatie, locatie en het “bijzonder transport� waarmee het bruidspaar arriveert.
Provincie:
Tag(s):