woensdag, 17. januari 2007 - 9:42

Try-out lesbrief in het Provinciehuis

Arnhem

Studenten van het Instituut voor Leraar en School (ILS) in Nijmegen hebben lesbrieven over de provincie Gelderland ontwikkeld voor jongeren van het middelbaar onderwijs. Doel van de lesbrieven is scholieren te informeren over de provincie en hun te laten zien dat de provincie op veel meer terreinen actief is dan zij denken.

Donderdag 18 januari vindt de eerste ‘try-out’ plaats. Dan gaan leerlingen van het Beekdallyceum in Arnhem de opdracht in de lesbrieven in het Provinciehuis uitvoeren.

Studenten van de opleiding tot docent Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) 1 en 2 van het ILS hebben samen met de provincie Gelderland de lesbrieven samengesteld. De studenten hebben het kunstbeleid van de provincie, de kunstcollectie en het Provinciehuis als uitgangspunt genomen. Dit materiaal is in december 2006 geschreven en gepresenteerd aan de provincie.

In de lesbrief is een opdracht opgenomen die door leerlingen opgelost moet worden. Leerlingen moeten een fictieve tentoonstelling opstellen voor de conservator van de provinciale kunstcollectie die met pensioen gaat. Door deze opdracht krijgen de leerlingen een deel van de kunstcollectie onder ogen en krijgen ze informatie over het kunstbeleid, het provinciehuis etc. Na deze opdracht is het de bedoeling dat de leerlingen ook echt naar het provinciehuis toe gaan, daar een rondleiding krijgen en de kunstwerken uit de opdracht in het echt zien.

Het Beekdallyceum in Arnhem is geïnteresseerd om de opdracht uit te voeren. De uitvoering vindt donderdag 18 januari plaats in het Provinciehuis. De opdracht wordt op school ingeleid waarna twee groepen leerlingen uit de derde klassen een rondleiding in het provinciehuis krijgen.

Naar verwachting zullen de definitieve lesbrieven in juni 2007 worden uitgegeven op cd-rom.
Provincie:
Tag(s):