dinsdag, 10. april 2007 - 13:31

TU Delft en Middle East Technical University samen sterk

Delft

De TU Delft en de Middle East Technical University (Ankara) zullen op donderdag 12 april een Memorandum of Understanding ondertekenen waarin afspraken zijn gemaakt over de ontwikkeling van een gezamenlijk onderwijsaanbod op masterniveau, gezamenlijke PhD-training en gezamenlijke onderzoeksprogramma’s.

De Middle East Technical University (METU) in de Turkse hoofdstad Ankara en de TU Delft werken al enige jaren samen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Deze samenwerking werd in 2004 geformaliseerd in een overeenkomst op instellingsniveau en sinds die tijd is een aantal concrete initiatieven ontwikkeld om de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek meer vorm te geven. De twee universiteiten willen de samenwerking nu op een meer gedetailleerd niveau vorm geven met concrete initiatieven waarbij de beide instellingen elkaar beschouwen als preferred partner.
Op donderdag 12 april zal de voorzitter van METU, prof.dr. Ural Akbulut, de TU Delft bezoeken en een Memorandum of Understanding ondertekenen waarin afspraken worden gemaakt over de ontwikkeling van gezamenlijk onderwijsaanbod op masterniveau, gezamenlijke PhD-training en gezamenlijke onderzoeksprogramma’s.

De ondertekening past in het streven van de TU Delft om langdurige samenwerkingsverbanden aan te gaan met leidende technische universiteiten in Turkije. Dit heeft enerzijds het oogmerk bij te dragen aan de verhoging van het aantal gediplomeerde ingenieurs en technisch-wetenschappelijke docenten in Turkije. Anderzijds kan de overeenkomst bijdragen aan de gewenste instroom van bèta- en techniekstudenten in Nederland.
Provincie:
Tag(s):